Autopatcher won"t start

Requests for help go in here.
DesertJerry
Posts: 181
Joined: Sat Feb 22, 2014 7:33 pm

Re: Autopatcher won"t start

Postby DesertJerry » Tue Nov 15, 2016 9:29 pm

Download version 6.2.0.16 from testing forum - extracted same to empty folder - same results - doesn't start.

User avatar
TheAPGuy
Site Admin
Site Admin
Posts: 966
Joined: Sun Oct 27, 2013 12:38 am
Location: California
Contact:

Re: Autopatcher won"t start

Postby TheAPGuy » Fri Nov 18, 2016 7:19 am

hold on DJ... test version for you coming out tomorrow as well as doing some work on getting the looping sorted out.

User avatar
TheAPGuy
Site Admin
Site Admin
Posts: 966
Joined: Sun Oct 27, 2013 12:38 am
Location: California
Contact:

Re: Autopatcher won"t start

Postby TheAPGuy » Fri Nov 18, 2016 8:17 pm

ok DJ.. unzip this into an already existing AP directory... just because its going to do the standard checks for missing files and what not. It does not need anything other then then itself to run but, it will close before running full tests without the bin directory. This one will NOT initialize forms and anything other then the basics. The next one to make for you if this works, will initialize everything for the forms.

If the app starts click the button for each step. First one will start up the log. The next one will check for admin rights, the next one will check for needed file to run AP.

DesertJerry
Posts: 181
Joined: Sat Feb 22, 2014 7:33 pm

Re: Autopatcher won"t start

Postby DesertJerry » Fri Nov 18, 2016 9:34 pm

Win7 w/SP1 test.

Extracted AP v6.2.0.14 to empty folder, double clicking AutoPatcher.exe > nothing.

Extracted Startup tester to same folder > double-clicked > started > Press Me button and below it: Startup Programs Here: > button pressed >

Error Detected: File name or class name not found during Automation operation in Initilization.PrimaryInit At Line 100 > OK > Same Error message
appears and line added to Startup Tester: Starting Logger !ERROR! > repeats with each press of OK button within error detected window.

Unable to stop program - selecting X in upper right corner has no effect. Ctrl-Alt-Del to get Task Manager > Select Startup Tester > End Task
fails.

Ctrl-Alt-Del again > switch user > force logoff > sign in (again) finally worked.

Checked folder > no Startup Tester log file found.


Booted to Win10 (Upgraded from 8.1) > same AutoPatcher folder.

AutoPatcher started > OK license > check update windows > selected nothing (for now) > log follows:

Autopatcher v6.2.14 Has Started at 18-Nov-16 12:42:44

Starting Autopatcher From W:\AutoPatcher

Checking if an update is already running.
Detected OS: English (1033) Microsoft Windows 10 Pro x64
Current Locale: English / Non-Unicode Default: English

checking for obsolete files...
***Downloading/Processing Release List***

List file HTTP location: http://www.autopatcher.net/releases.list
Download queue processed. Proceeding to next phase.

***Release list Processed: Waiting for User Input***

Searching For Existing Releases Installed...
Found: AutoPatcher Engine 6.2.14(Restart After Download)
Search Complete

Exit Button Pushed From Update Window

Autopatcher Is Terminating At 18-Nov-16 12:43:05


Startup Tester invoked > Press Me four times > log file:

Startup Tester v1.0.3 ! ADMIN ! Has Started at 18-Nov-16 12:43:35

Starting Startup Tester From W:\AutoPatcher

Checking existence of all needed files...
Checking if OCX Files are registered.

checking if OCX file COMCTL32.OCX is registered.
Found: COMCTL32.OCX
checking if OCX file MSCOMCTL.OCX is registered.
Found: MSCOMCTL.OCX
checking if OCX file RICHTX32.OCX is registered.
Found: RICHTX32.OCX
checking if OCX file COMDLG32.OCX is registered.
Found: COMDLG32.OCX

Press Me no longer works > closed.

So, the culprit is Win7 for sure but what?

User avatar
TheAPGuy
Site Admin
Site Admin
Posts: 966
Joined: Sun Oct 27, 2013 12:38 am
Location: California
Contact:

Re: Autopatcher won"t start

Postby TheAPGuy » Sat Nov 19, 2016 12:15 am

That is what we are trying to figure out... the strange thing is it is just your version of windows 7. :(

Just as a check DJ... check your system32 and syswow64 folders for a scrrun.dll if that is missing then that would be a HUGE problem and the reason the apps are not working since they NEED that one file to work with other files. It comes with windows though... so if its missing you got some underlying issues.

attached is one that has the error repeating fixed as well as a bit more error lines. Might catch the exact location its giving automation errors on.
Attachments
StartupTester.7z
(16.47 KiB) Downloaded 213 times

sgtwtf
Posts: 2
Joined: Sun Nov 20, 2016 5:05 am

Re: Autopatcher won"t start

Postby sgtwtf » Sun Nov 20, 2016 5:10 am

So i had this same issue. The fix was simple, in the bin folder for autopatcher is richtx32.ocx . Copy it to the same folder as the executable for autopatcher and run. Started right up for me looks like it may have just been packaged incorrectly. Hope this worked for everyone.

sgtwtf
Posts: 2
Joined: Sun Nov 20, 2016 5:05 am

Re: Autopatcher won"t start

Postby sgtwtf » Sun Nov 20, 2016 5:16 am

sorry forgot to add to run autopatcher as admin after you copy the file out of the bin folder.Tried on a 2nd system and had that issue. Win 7 64bit

User avatar
TheAPGuy
Site Admin
Site Admin
Posts: 966
Joined: Sun Oct 27, 2013 12:38 am
Location: California
Contact:

Re: Autopatcher won"t start

Postby TheAPGuy » Sun Nov 20, 2016 6:34 am

The thing is... it is supposed to copy and register those files for you. If you run it as admin first it will do that.

DJ did you ever try out the OCX finder to see if things were registered?

DesertJerry
Posts: 181
Joined: Sat Feb 22, 2014 7:33 pm

Re: Autopatcher won"t start

Postby DesertJerry » Fri Nov 25, 2016 8:29 pm

Checked for scrrun.dll - found one each in \system32 and \SysWOW64 folders.

File version 5.8.7601.23403 in each. Will report later on test of newer StartupTester.

What is OCX finder?

Later:

Downloaded StartupTester and extracted same to \AutoPatcher folder.

StartupTester clicked and PressMe button pushed: Error Detected - File name or class name not found during Automation operation in Initilization.PrimaryInit At Line 112 > OK

Startup Progress Here:
Starting Logger
!ERROR!

Same error message and result each time Press Me button pushed.

Closed - no log file.

User avatar
TheAPGuy
Site Admin
Site Admin
Posts: 966
Joined: Sun Oct 27, 2013 12:38 am
Location: California
Contact:

Re: Autopatcher won"t start

Postby TheAPGuy » Mon Nov 28, 2016 12:35 am

What is OCX finder?
viewtopic.php?f=4&t=1449&start=10#p5615

The only file this needs is the scrrun.dll (dependency walker says all you need for any VB6 application is MSVBVM60.DLL ITS WRONG but, what ever) (comes with newer windows and since XP SP2-3?). Since you have that it should run.

hmm... just a quick thought... try this as well
https://www.microsoft.com/en-us/downloa ... x?id=24417
This is a runtime pack by M$ FOR VB6 created applications... again many of these already come with windows windows Vista and up( and XP SP3?). (contains MSVBVM60.DLL anyways give it a try if you don't have that file)
It doesn't seem to install properly on my 64x OS when I tried it so, take the downloaded exe(which is a self extracting zip) run it to unzip it into a folder
Then take and right click on the new exe and open it with 7zip. Extract its contents to a new folder or the same one it does not matter.
Right click on the inf file and install it.
If this fixes it for you... I will have to create an install file for AP.

edit: changed/added things up above...


Return to “Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest